![Påskcheesecake](https://images.arla.com/recordid/1FE62DC9-7F2A-4EB4-8092071E3B36D1B8/paskcheesecake.jpg?format=jpg&width=375&height=265&mode=crop)
Påskcheesecake
1 tim 30 min
Efterrätt
•
Påskcheesecake med lemon curd, citron och vanilj. Älskar du cheesecake, servera då denna skönhet på påskbordet. Vi har dekorerat med chokladägg, pistagekärnor, timjankvistar och ätbara blommor. Men bara fantasin sätter gränser.
![Provlagat av Arla Mat](https://cdn-rdb.arla.com/files/arla-se/313572606/13a1977c-f861-4f88-850f-dbb2f063e666.png?mode=crop&w=64&h=64&ak=f525e733&hm=3279754f)
![Provlagat av Arla Mat](https://cdn-rdb.arla.com/files/arla-se/313572606/13a1977c-f861-4f88-850f-dbb2f063e666.png?mode=crop&w=64&h=64&ak=f525e733&hm=3279754f)
![https://www.arla.se/recept/paskcheesecake/](/recept/paskcheesecake/qrcode.png)
Gör så här
Ingredienser
Digestivekex
|
300 g |
---|---|
150 g | |
Skalade pistagenötter
|
50 g |
Fyllning:
250 g | |
250 g | |
Strösocker
|
1 dl |
Äggulor
|
3 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Fyllning 2:
4 dl | |
Siktat florsocker
|
1 dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Topping:
Lemon curd
|
1½ dl |
---|---|
Godis, gärna chokladfyllda ägg
|
|
Hackade pistagenötter
|
50 g |
Citrontimjan
|