Tantanmen
45 min
Huvudrätt
•
Detta är ett förenklat recept på en oklassisk Tantanmen som är en japansk ramen med ursprung från Sichuan. Den är krämig, stark och fet, allt man kan önska sig i en skål med nudlar. Detta recept är skapat av Dennis Yen.
Känt från Matkanalen
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Färs:
Toppings och övrigt:
Soppa:
Tsuyu:
Upplägg:
Ingredienser
Färs:
Vitlöksklyftor
|
4 |
---|---|
Färsk ingefära
|
25 g |
1 msk | |
Fläskfärs
|
200 g |
Doubanjiang bön- och chilipasta
|
3 msk |
Shaoxingvin eller sake
|
4 msk |
Toppings och övrigt:
Ägg
|
2 |
---|---|
Nudlar, snabbnudlar
|
4 förp |
Pak choi
|
1 |
Böngroddar
|
4 dl |
Salladslökar
|
2 |
Arla® Grädda ost, skivad
|
4 skivor |
Soppa:
Vatten
|
12 dl |
---|---|
4 dl | |
Kycklingbuljong
|
4 tärningar |
1 msk |
Tsuyu:
Japansk soja
|
2 msk |
---|---|
Vatten
|
6 msk |
Dashi buljong
|
10 g |
Mirin
|
2 msk |
Tare:
Ljus tahini
|
4 msk |
---|---|
Krispig chili olja
|
4 msk |