CarboRamen
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Carboramen är en hybrid mellan Pasta Carbonara och Ramen. Dessa två rätter skapar här en underbart krämig nudelrätt med smak av soja, sesam och svart vitlökssmör. Vi har toppat denna carboramen med äggula, finriven parmesan, salladslök och kimchi. Detta är för gott för att motstå!
Ingredienser
Black garlic butter:
Vitlöksklyftor
|
3 |
---|---|
Matolja
|
3 msk |
50 g | |
Salt
|
2 krm |
Vitlöksklyftor
|
2 |
---|---|
Tärnat bacon
|
120 g |
3 dl | |
Äggulor
|
2 |
Sesamolja
|
2 tsk |
Japansk soja
|
2 tsk |
Ramennudlar
|
200 g |
---|
Till servering:
Rostad lök
|
2 msk |
---|---|
Äggulor
|
4 |
Strimlade salladslökar
|
2 |
Svarta sesamfrön
|
2 msk |
Parmesanost
|
100 g |
Kimchi
|
2 dl |
Gör så här
Black garlic butter:
Carbonara:
Näringsvärden, per portion
Energi:
900 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 44 g |
Fett: | 67 g |

