Tantanmen
45 min
Huvudrätt
•
Detta är ett förenklat recept på en oklassisk Tantanmen som är en japansk ramen med ursprung från Sichuan. Den är krämig, stark och fet, allt man kan önska sig i en skål med nudlar. Detta recept är skapat av Dennis Yen.
Ingredienser
Färs:
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|---|---|
|
Färsk ingefära
|
25 g |
| 1 msk | |
|
Fläskfärs
|
200 g |
|
Doubanjiang bön- och chilipasta
|
3 msk |
|
Shaoxingvin eller sake
|
4 msk |
Toppings och övrigt:
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
|
Nudlar, snabbnudlar
|
4 förp |
|
Pak choi
|
1 |
|
Böngroddar
|
4 dl |
|
Salladslökar
|
2 |
|
Arla® Grädda ost, skivad
|
4 skivor |
Soppa:
|
Vatten
|
12 dl |
|---|---|
| 4 dl | |
|
Kycklingbuljong
|
4 tärningar |
| 1 msk |
Tsuyu:
|
Japansk soja
|
2 msk |
|---|---|
|
Vatten
|
6 msk |
|
Dashi buljong
|
10 g |
|
Mirin
|
2 msk |
Tare:
|
Ljus tahini
|
4 msk |
|---|---|
|
Krispig chili olja
|
4 msk |
Gör så här
Färs:
Toppings och övrigt:
Soppa:
Tsuyu:
Upplägg:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
602 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 16,7 % | 24,8 g |
| Fett: | 70,9 % | 48,2 g |
| Kolhydrater: | 10,7 % | 15,9 g |
Video
Vem gör den bästa ramen?
Nisse Hallberg har finfrämmat i köket av Dennis Yen som är en hejjare på ramen, alltså nudlar i alla dess former och smaker.