Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor
20 min
Förrätt
Lunch
•
Markus Aujulay, Årets Kock 2004, har skapat en förrätt med sotad lax och kryddor från det indiska köket. Servera rädisor och svalkande myntayoghurt till.
Ingredienser
Lax:
|
Laxfilé, ryggbit
|
200 g |
|---|---|
|
Indian tandoori
|
1 msk |
Myntayoghurt:
| 1½ dl | |
|
Skalad, urkärnad och tärnad gurka
|
½ |
|
Hackad färsk mynta
|
1 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
|
Rädisor
|
½ knippe |
|---|---|
|
Plockad färsk mynta
|
½ kruka |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
217 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 22,3 % | 11,9 g |
| Fett: | 71,5 % | 17,5 g |
| Kolhydrater: | 6,2 % | 3,3 g |