Tandoorilax med myntayoghurt och rädisor
                                
                                     20 min
                                
                                    Förrätt
                                    Lunch
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Markus Aujulay, Årets Kock 2004, har skapat en förrätt med sotad lax och kryddor från det indiska köket. Servera rädisor och svalkande myntayoghurt till.
 
    Ingredienser
Lax:
| 
                                            
                                                Laxfilé, ryggbit
                                            
                                     | 200 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Indian tandoori
                                            
                                     | 1 msk | 
Myntayoghurt:
| 1½ dl | |
| 
                                            
                                                Skalad, urkärnad och tärnad gurka
                                            
                                     | ½ | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk mynta
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Rädisor
                                            
                                     | ½ knippe | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Plockad färsk mynta
                                            
                                     | ½ kruka | 
| 
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
217 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g | 
| Protein: | 22,3 % | 11,9 g | 
| Fett: | 71,5 % | 17,5 g | 
| Kolhydrater: | 6,2 % | 3,3 g | 
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)