Tagliata
                                
                                     45 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Tagliata är en riktig festrätt! Lätt hastrad oxfile rullas i färska örter för att sedan skäras i riktigt tunna skivor. De beska italienska salladerna som endive och radicchio passar utmärk till denna rätt. I Italien kombinerar man gärna beskan med någon form av mögelost. Det blir en ljuvlig smakkombination!
 
    
            Johanna Westman
        
     
    Ingredienser
| 
                                            
                                                Oxfilé
                                            
                                     | 600 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Färsk rosmarin
                                            
                                     | 1 kruka | 
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | ½ kruka | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Chili flakes
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 25 g | |
| 
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Kallpressad olivolja, till halstring
                                            
                                     | 2 msk | 
Ostkräm:
| 140 g | |
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Röda endiver
                                            
                                     | 3 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Extra virgin olivolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Grovhackad rucola
                                            
                                     | 110 g | 
| 
                                            
                                                Rostade pinjenötter
                                            
                                     | 70 g | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | 1 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
533 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g | 
| Protein: | 23,5 % | 30,8 g | 
| Fett: | 72,2 % | 43,5 g | 
| Kolhydrater: | 4,3 % | 5,6 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp)