Tacotårta

Tacotårta

40 min Huvudrätt
Ett extra festligt sätt att äta tacos är att lägga ihop alla godsaker till en tacotårta. Perfekt när ni vill variera tacokvällen. Använd tortillabröd som botten och att varva med - fyll tacotårtan med dina favoriter! Toppas med riven ost och gratineras i ugn. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tacotarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Stek färsen i smör-&rapsolja tills den är smulig och genomstekt. Tillsätt taco kryddmix och vatten. Sjud tills vattnet kokat in. Ta från värmen.
  • Skiva paprikan, skala och skiva löken.
  • Lägg ett tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Varva färs, tacosås, paprika, lök och ost med bröden. Toppa sista brödet med sås och riven ost.
  • Gratinera mitt i ugnen 10–15 min. Låt tårtan svalna något.
  • Toppa med gräddfil, chips, koriander och limeklyftor.
Klart!
Energi:

714 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Nötfärs
500 g
2 msk
Taco kryddmix
1 påse
Vatten
1 dl
Röd paprika
1
Rödlök
1
Tacosås
2 dl
150 g
Medelstora tortillabröd
4
Till servering:
1 dl
Majschips
100 g
Färsk koriander
Lime
1