Tacosandwich

30 min Brunch
Tacosandwich

Tacosandwichen är en perfekt mix av fredagsfeeling och varm macka. Här varvas krispigt rostat bröd med tacokryddad färs, majs och krämig ost. Toppa med sötstark crème fraiche, jalapeño och koriander för extra smak och fräschör. Ett roligt sätt att förvandla vanliga råvaror till något som känns både nytt och festligt – lika uppskattad av stora som små.

Nytt

Ingredienser

Formbröd
12 skivor
Gul lök
1
Röd paprika
1
2 msk
Nötfärs eller vegofärs
250 g
Frysta majskorn
1 dl
Taco kryddmix
2 msk
1½ dl

Till servering:

2 dl
Färsk grön jalapeño
1
Färsk koriander
1 kruka
Lime
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Rosta brödskivorna i brödrost eller snabbt i en stekpanna.
  • Skala och finhacka löken. Tärna paprikan smått.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Fräs löken mjuk, tillsätt färsen och stek tills den fått fin färg.
  • Rör ner paprika, majs och tacokrydda. Fräs ytterligare någon minut.
  • Varva tacofärs och ost mellan tre brödskivor per sandwich.
  • Lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper och värm i ugnen tills osten har smält, ca 5 min.
  • Toppa med crème fraiche, skivad jalapeño, färsk koriander och limeklyftor.
  • Servera direkt – gärna med servetter, det blir härligt kladdigt!
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

580 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7 g
Protein: 27,8 g
Kolhydrater: 58,5 g
Fett: 25,9 g
https://www.arla.se/recept/tacosandwich/