Tacomarinerad fläskkarré

Tacomarinerad fläskkarré

60+ min Huvudrätt
Fläskkarré är utmärkt till kryddstarka rätter och en bubblare i tacosammanhang. Om du vill kan du lägga karrén på grillen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skär snitt i köttet och stick in vitlöksklyftorna. Gnid in tacokryddan på köttet.
  • Stek det runt om i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och sätt i en stektermometer.
  • Stek i nedre delen av ugnen tills temperaturen är 68°, ca 45 min. Låt köttet vila ca 10 min.
  • Sätt ugnen på grill 200° och grilla majskolvarna i ugnen ca 10 min.
  • Skala kärna ur och mosa avokadon. Blanda med vitlök och citron. Smaka av med salt.
  • Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, majskolvar och övriga tillbehör.
Klart!
Energi:

850 kcal

Protein: 48 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Benfri fläskkarré
600 g
Taco kryddmix
2 msk
Vitlöksklyftor
4
1 msk
Majskolvar
2
Guacamole:
Avokados
2
Pressad vitlöksklyfta
1
Citron
pressad saft av ½
Salt
½ tsk
Tillbehör:
Mjuka tortillabröd
1 pkt
2 dl
Isbergssallad, strimlad
150 g
150 g
Svarta bönor, sköljda och avrunna
1 burk