Taco med paneer och raita

Taco med paneer och raita

40 min Huvudrätt
Variera tacokvällen med ny vegetarisk inspiration. Här får tacon sina smaker från det indiska köket. Kombon av kryddig ost och syrlig kål kompletteras med äppelsötad yoghurtsås. Hoppas det smakar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/taco-med-paneer-och-raita/

Gör så här

  • Rör ihop yoghurtmarinaden. Skär osten i stora tärningar och vänd ner. Ställ i kyl ca 30 min, men gärna längre.
  • Sätt ugnen på 225°. Sprid ut osttärningarna med marinad på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min tills osten blivit gyllene.
  • Skiva rödkålen tunt. Blanda med citronskal och -saft och salt.
  • Rör ihop ingredienserna till raitan och smaka av med salt.
  • Fyll tortillabröd med paneer, rödkålssallad, raita, tomat och koriander.
Klart!

Kofta masala kan bytas mot garam masala.

Energi:

960 kcal

Protein: 43 g
Kolhydrater: 117 g
Fett: 32 g

Ingredienser

2 förp
Små tortillabröd
2 pkt
Cocktailtomater, delade
250 g
Färsk koriander, grovhackad
1 kruka
Yoghurtmarinad:
2 dl
Lime
finrivet skal och saft från 1
Vitlöksklyftor, pressade
2
Honung
1 msk
Finriven färsk ingefära
½ msk
Kofta masala
2 tsk
Malen gurkmeja
2 tsk
Salt
1 tsk
Rödkålssallad:
Rödkål
400 g
Citron
finrivet skal och saft 1
Salt
½ tsk
Äppleraita:
3 dl
Rött äpple, grovrivet
1
Vitlöksklyfta, pressad
½
Färsk mynta, grovhackad
1 kruka
Salt