Taco med paneer och raita
40 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Variera tacokvällen med ny vegetarisk inspiration. Här får tacon sina smaker från det indiska köket. Kombon av kryddig ost och syrlig kål kompletteras med äppelsötad yoghurtsås. Hoppas det smakar!
Ingredienser
2 förp | |
Små tortillabröd
|
16 |
Cocktailtomater, delade
|
250 g |
Färsk koriander, grovhackad
|
1 kruka |
Yoghurtmarinad:
2 dl | |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Vitlöksklyftor, finrivna
|
2 |
Honung
|
1 msk |
Finriven färsk ingefära
|
½ msk |
Kofta masala
|
2 tsk |
Malen gurkmeja
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Rödkålssallad:
Rödkål
|
400 g |
---|---|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Äppleraita:
3 dl | |
Rött äpple, grovrivet
|
1 |
Vitlöksklyfta, pressad
|
½ |
Färsk mynta, grovhackad
|
1 kruka |
Salt
|
Gör så här
Kofta masala kan bytas mot garam masala.
Näringsvärden, per port
Energi:
725 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 8 g |
Protein: | 39,2 g |
Kolhydrater: | 83,4 g |
Fett: | 25,7 g |

