Taco med paneer och raita

40 min Huvudrätt Middag Varmrätt
Taco med paneer och raita

Variera tacokvällen med ny vegetarisk inspiration. Här får tacon sina smaker från det indiska köket. Kombon av kryddig ost och syrlig kål kompletteras med äppelsötad yoghurtsås. Hoppas det smakar!

Ingredienser

2 förp
Små tortillabröd
16
Cocktailtomater, delade
250 g
Färsk koriander, grovhackad
1 kruka

Yoghurtmarinad:

2 dl
Lime, finrivet skal och saft
1
Vitlöksklyftor, finrivna
2
Honung
1 msk
Finriven färsk ingefära
½ msk
Kofta masala
2 tsk
Malen gurkmeja
2 tsk
Salt
1 tsk

Rödkålssallad:

Rödkål
400 g
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt
½ tsk

Äppleraita:

3 dl
Rött äpple, grovrivet
1
Vitlöksklyfta, pressad
½
Färsk mynta, grovhackad
1 kruka
Salt

Gör så här

  • Rör ihop yoghurtmarinaden. Skär osten i stora tärningar och vänd ner. Ställ i kyl ca 30 min, men gärna längre.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Sprid ut osttärningarna med marinad på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min tills osten blivit gyllene.
  • Skiva rödkålen tunt. Blanda med citronskal och -saft och salt.
  • Rör ihop ingredienserna till raitan och smaka av med salt.
  • Fyll tortillabröd med paneer, rödkålssallad, raita, tomat och koriander.
Klart!

Kofta masala kan bytas mot garam masala.

Näringsvärden, per port

Energi:

725 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 8 g
Protein: 39,2 g
Kolhydrater: 83,4 g
Fett: 25,7 g
https://www.arla.se/recept/taco-med-paneer-och-raita/