Taco med paneer och raita

Taco med paneer och raita

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

40 min

Variera tacokvällen med ny vegetarisk inspiration. Här får tacon sina smaker från det indiska köket. Kombon av kryddig ost och syrlig kål kompletteras med äppelsötad yoghurtsås. Hoppas det smakar!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Yoghurtmarinad:

  • 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt turkisk yoghurt 10%
  • finrivet skal och saft från 1 lime
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk honung
  • ½ msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk kofta masala
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk salt

Rödkålssallad:

  • 400 g rödkål
  • finrivet skal och saft 1 citron
  • ½ tsk salt

Äppleraita:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Rör ihop yoghurtmarinaden. Skär osten i stora tärningar och vänd ner. Ställ i kyl ca 30 min, men gärna längre.
  2. Sätt ugnen på 225°. Sprid ut osttärningarna med marinad på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min tills osten blivit gyllene.
  3. Skiva rödkålen tunt. Blanda med citronskal och -saft och salt.
  4. Rör ihop ingredienserna till raitan och smaka av med salt.
  5. Fyll tortillabröd med paneer, rödkålssallad, raita, tomat och koriander.

Tips:

Kofta masala kan bytas mot garam masala.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 960 kcal
  • Protein: 43 g
  • Kolhydrater: 117 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag