Taco med paneer och raita
40 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Variera tacokvällen med ny vegetarisk inspiration. Här får tacon sina smaker från det indiska köket. Kombon av kryddig ost och syrlig kål kompletteras med äppelsötad yoghurtsås. Hoppas det smakar!
Ingredienser
| 2 förp | |
|
Små tortillabröd
|
16 |
|
Cocktailtomater, delade
|
250 g |
|
Färsk koriander, grovhackad
|
1 kruka |
Yoghurtmarinad:
| 2 dl | |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Vitlöksklyftor, finrivna
|
2 |
|
Honung
|
1 msk |
|
Finriven färsk ingefära
|
½ msk |
|
Kofta masala
|
2 tsk |
|
Malen gurkmeja
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
Rödkålssallad:
|
Rödkål
|
400 g |
|---|---|
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
Äppleraita:
| 3 dl | |
|
Rött äpple, grovrivet
|
1 |
|
Vitlöksklyfta, pressad
|
½ |
|
Färsk mynta, grovhackad
|
1 kruka |
|
Salt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kofta masala kan bytas mot garam masala.
Näringsvärden, per port
Energi:
725 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8 g |
| Protein: | 22 % | 39,2 g |
| Fett: | 31,3 % | 25,7 g |
| Kolhydrater: | 46,7 % | 83,4 g |