Tabbouleh med aprikoser

Tabbouleh med aprikoser

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Tabbouleh är en sallad från mezebordet med bulgur, tomat, persilja och mynta. Vår tabbouleh innehåller aprikoser istället för tomater och smulad ost på toppen. Passar bra på grillbuffén.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 2½ dl bulgur
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 schalottenlökar
  • 50 g valnötter
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad färsk mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g Puck® Classic Creamy White Classic Creamy White

Gör så här

Gör så här

  1. Koka bulgur i buljongen och låt kallna.
  2. Skala och hacka löken. Grovhacka nötterna och strimla aprikoserna. Blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft, olja och peppar.
  3. Dela puck creamy white i bitar och blanda i salladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa: