Aprikostabbouleh

30 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Aprikostabbouleh

Tabbouleh är en sallad från mezebordet med bulgur, tomat, persilja och mynta. Vår tabbouleh innehåller aprikoser istället för tomater och smulad ost på toppen. Passar bra på grillbuffén.

Ingredienser

Bulgur
2½ dl
Grönsaksbuljong
5 dl
Schalottenlökar
3
Valnötter
50 g
Torkade aprikoser
2 dl
Hackad bladpersilja
2 dl
Hackad färsk mynta
1 dl
Pressad citron
3 msk
Olivolja
3 msk
Svartpeppar
1 krm
200 g

Gör så här

  • Koka bulgur i buljongen och låt kallna.
  • Skala och hacka löken. Grovhacka nötterna och strimla aprikoserna. Blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft, olja och peppar.
  • Dela vitosten i bitar och vänd ner i salladen.
Klart!

Näringsvärden, per bufféport

Energi:

560 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/tabbouleh-med-aprikoser/