Pavlova med apelsincurd

Pavlova med apelsincurd

60+ min Buffé Efterrätt
En pavlova med söt maräng som balanseras av en apelsincurd som ska vara riktigt syrlig för att väga upp den söta marängen och den milda grädden. Dekorera med frukt och grädde på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills marängen är fast och glansig. Rör ner majsstärkelse.
  • Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 4 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  • Spritsa ett eller två varv med en kant runt bottnarna.
  • Grädda i mitten av ugnen och sänk värmen efter 10 min till 100°. Grädda i ytterligare 30 min tills marängerna känns lätta och torra. Låt svalna på galler.
  • Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker, äggulor, citron- och apelsinsaft. Låt sjuda på svag värme under vispning tills krämen börjar tjockna. Rör ner apelsinskalet. Låt svalna.
  • Vispa grädden. Lägg en klick curd på varje maräng, toppa med grädde och garnera med frukt skuren i bitar. Servera genast.
Klart!
Energi:

90 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Maränger:
Äggvitor
2
Strösocker
2 dl
Citronsaft
1 tsk
Majsstärkelse
2 tsk
Apelsincurd:
25 g
Strösocker
¾ dl
Äggulor
2
Citron
saften av 1
Apelsin
rivet skal och saft av 1
Garnering:
3 dl
Frukter t ex clementiner, hallon, vindruvor