Halloweentårta med choklad

Halloweentårta med choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

60+ min

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

Marängspöken

  • 2 äggvitor
  • 125 g strösocker
  • 1 krm ättiksprit 12%
  • ca 10 g mjölkchoklad, smält

Chokladkaka

Chokladkräm

  • 75 g salta pinnar
  • kristyr

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Marängspöken

Värm ugnen till 100°. Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika. Fortsätt vispa till ett fast skum, 7-10 min. Fyll en spritspåse eller fryspåse med marängen och klipp ett 2 cm tjockt hål i hörnet. Spritsa ut toppar av marängen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 1 ½ tim. Låt svalna helt på bakgaller. Måla ansikten med den smälta chokladen på marängerna, t ex med hjälp av en tandpetare.

Chokladkaka

Värm ugnen till 175°. Klä en form ca 30 x40 cm med bakplåtspapper. Vispa ihop smör, socker och salt poröst i en bunke. Vispa ner ett ägg i taget och rör i mjölken. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen och rör till en slät smet. Vänd ner chokladen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna helt i bakformen innan den stjälps upp.

Chokladkräm

Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad. Låt svalna något. Vispa smör och florsocker tills smörkrämen känns lätt och luftig. Vispa ner den smälta chokladen i en tunn stråle. Avsluta med att vispa i grädden, tills du får en slät kräm.

Montering

Ta upp kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Bred smörkräm över hela kakan inklusive sidorna. Gör ett skelett av salta pinnar och kristyr på kakan. Bryt resterande salta pinnar och fäst dem bredvid varandra på sidorna så att de bildar ett staket runt kakan. Ställ ut marängspöken på och runt kakan för ett ku(l)sligt resultat.

Skriv ut

Andra goda förslag