Sweet chilifisk

Sweet chilifisk

Betyg

(17 st)

En fisk som sköter sig själv i ugnen medan riset kokar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fiskfiléer, t ex sej
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • pressad saft av ½ citroner
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt. Skala och finhacka vitlök eller gul lök. Rör ihop smör-&rapsolja med lök, persilja, citron, honung och sambal oelek. Häll blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.

Tips:

Vitlöken kan ersättas med gul lök (1/2 vitlöksklyfta = 1/2 gul lök)

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem