Swedish bowl – Årets rätt 2021
12 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
•
Årets rätt 2021 komponerad av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020. Filosofin bakom rätten är en god och hälsosam bowl baserat på svenska råvaror.
Ingredienser
Bas:
|
Torkade gula ärter
|
1 dl |
|---|---|
|
Matvete
|
1 dl |
|
Solrosfrön
|
½ dl |
|
Färsk persilja, ramslök eller gräslök
|
50 g |
|
Rapsolja
|
1 dl |
|
Citron
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
Rostade grönsaker:
|
Bananschalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Rödbetor
|
300 g |
|
Rapsolja
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
Picklad kålrabbi:
|
Liten kålrabbi
|
1 |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
Grönt:
|
Skogschampinjoner
|
250 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Liten spetskål
|
½ |
|
Smörgåskrasse
|
20 g |
Kyckling:
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|---|---|
|
Rapsolja
|
1 msk |
|
Salt
|
¾ tsk |
|
Fänkålsfrön, mortlade
|
1 tsk |
Dressing:
|
Buskkrasse eller smörgåskrasse
|
50 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Salt
|
2 krm |
Topping:
|
Skalad sötmandel
|
50 g |
|---|---|
|
Chili flakes
|
½ tsk |
| 50 g |
Gör så här
Bas:
Rostade grönsaker:
Picklad kålrabbi:
Grönt:
Kyckling:
Dressing:
Topping:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1109 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 18,8 g |
| Protein: | 16,1 % | 44 g |
| Fett: | 57,8 % | 72,5 g |
| Kolhydrater: | 26,1 % | 71,1 g |