Svenska pepparkakor

Svenska pepparkakor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(188 st)

Här är receptet på kryddiga pepparkakor. Degen är lätt att kavla och kakorna blir sådär knapriga och fina som man önskar.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 100 st

Glasyr:

  • 2½ dl florsocker
  • 1½ msk vatten

Gör så här

Gör så här

Blanda smör, sirap, socker och kryddor i en bunke eller köksmaskin. Rör ner grädden i kryddblandningen. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat och arbeta samman till en deg. Låt vila i kyl ca ett dygn. Ta fram degen 1 tim innan utbakning. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen tunt på mjölad arbetsbänk och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Passa noga så att de inte bränns. Låt kakorna svalna på plåten och lägg sedan över dem på galler. Glasyr: Blanda florsocker med vatten och rör ihop till en jämn smet. En mer hållbar glasyr får du genom att blanda florsocker med äggvita. Rör ihop 2 dl florsocker med 1/2 äggvita och några droppar ättikssprit. Fyll en spritspåse med glasyren och klipp ett litet hål i yttersta spetsen och spritsa på pepparkakorna.

Tips:

Om du vill göra fina pepparkakor att hänga i granen, gör ett hål i kakorna innan du sätter in dem i ugnen. Gör inte hålet för långt ut i kanten, då går kakan lätt sönder när bandet träs genom hålet.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 55 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa: