Svenska pepparkakor
Går att frysa
•
Här är receptet på kryddiga pepparkakor. Degen är lätt att kavla och kakorna blir sådär knapriga och fina som man önskar.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Glasyr:
Om du vill göra fina pepparkakor att hänga i granen, gör ett hål i kakorna innan du sätter in dem i ugnen. Gör inte hålet för långt ut i kanten, då går kakan lätt sönder när bandet träs genom hålet.
Energi:
55 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 1 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 2 g |
Ingredienser
175 g | |
Ljus sirap
|
1½ dl |
Brunt farinsocker
|
2½ dl |
Malen kryddnejlika
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Malen kanel
|
2 tsk |
Malen pomerans
|
2 tsk |
1½ dl | |
Vetemjöl
|
10 dl |
Bikarbonat
|
2 tsk |
Glasyr:
Florsocker
|
2½ dl |
---|---|
Vatten
|
1½ msk |