Lingonchutney

Lingonchutney

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(24 st)

Lingonchutney passar perfekt till ostbrickan och gott att prova även till kötträtter. Du kan även göra denna chutney på frysta lingon, men tillsätt då lite socker och smaka av för önskad sötma.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

  • ½ rödlök
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 lagerblad

Till servering:

  • 300 g vitmögelost t ex Castello® white eller Castello® Golden
  • 30 pepparkakor

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Hacka löken och stek den mjuk i smöret. Tillsätt övriga ingredienser, koka upp och låt koka på svag värme ca 10 min. Låt svalna och häll upp på burk. Förvara i kyl. Skär osten i skivor, lägg en skiva ost på varje pepparkaka och toppa med lingonchutney.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2530 kcal
  • Protein: 51 g
  • Kolhydrater: 209 g
  • Fett: 163 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag