Lingonchutney

Lingonchutney

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Lingonchutney passar perfekt till ostbrickan och gott att prova även till kötträtter. Du kan även göra denna chutney på frysta lingon, men tillsätt då lite socker och smaka av för önskad sötma.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

  • ½ rödlökar
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl rårörda lingon
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 lagerblad

Till servering:

  • 300 g vitmögelost t ex Castello® white eller Castello® Golden
  • 30 pepparkakor

Gör så här:

Gör så här:

Hacka löken och stek den mjuk i smöret. Tillsätt övriga ingredienser, koka upp och låt koka på svag värme ca 10 min. Låt svalna och häll upp på burk. Förvara i kyl. Skär osten i skivor, lägg en skiva ost på varje pepparkaka och toppa med lingonchutney.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2530 kcal
  • Protein: 51 g
  • Kolhydrater: 209 g
  • Fett: 163 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem