Svensk sommarsallad

Svensk sommarsallad

45 min Buffé
En god grundsallad som kan varieras i det oändliga. Servera den med t ex skivad rökt eller torkad skinka, grillad kyckling, varmrökt lax eller ost i bitar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svensk-sommarsallad/

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken tunt.
  • Blanda olja, senap, salt och peppar i en skål och rör ner bönor och lök. Låt marinera ca 10 min.
  • Riv salladen och skär tomaterna i bitar och blanda ner i skålen. Häll upp salladen på ett stort fat.
  • Strö gärna över rostade nötter, mandlar eller frön. Servera med såsen.
Klart!

Vita bönor kan bytas ut mot svarta bönor. Salladen blir extra krispig om du sköljer och lägger den i kylen några timmar i en plastpåse.

Ingredienser

Vita bönor
400 g
Färsk lök
1
Rapsolja
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Blandad grönsallad
1 liter
Tomater
3
Sås:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
1 krm
Peppar
1 krm