Svensk sommarsallad

45 min Buffé
Svensk sommarsallad

En god grundsallad som kan varieras i det oändliga. Servera den med t ex skivad rökt eller torkad skinka, grillad kyckling, varmrökt lax eller ost i bitar.

Ingredienser

Vita bönor
400 g
Färsk lök
1
Rapsolja
2 msk
Dijonsenap
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Blandad grönsallad
1 liter
Tomater
3

Sås:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Salt
1 krm
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken tunt.
  • Blanda olja, senap, salt och peppar i en skål och rör ner bönor och lök. Låt marinera ca 10 min.
  • Riv salladen och skär tomaterna i bitar och blanda ner i skålen. Häll upp salladen på ett stort fat.
  • Strö gärna över rostade nötter, mandlar eller frön. Servera med såsen.
Lägg till recept till tillagad

Vita bönor kan bytas ut mot svarta bönor. Salladen blir extra krispig om du sköljer och lägger den i kylen några timmar i en plastpåse.

https://www.arla.se/recept/svensk-sommarsallad/