Svensk sommarsallad

Svensk sommarsallad

Betyg

(28 st)

En god grundsallad som kan varieras i det oändliga. Servera den med t ex skivad rökt eller torkad skinka, grillad kyckling, varmrökt lax eller ost i bitar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g vita bönor
  • 1 färsk lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 3 tomater

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken tunt. Blanda olja, senap, salt och peppar i en skål och rör ner bönor och lök. Låt marinera ca 10 min. Riv salladen och skär tomaterna i bitar. Blanda ner i skålen. Häll upp salladen på ett stort fat. Strö gärna över rostade nötter, mandlar eller frön. Servera med såsen.

Tips:

Vita bönor kan bytas ut mot svarta bönor.
Salladen blir extra krispig om du sköljer och lägger den i kylen några timmar i en plastpåse.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem