Svensk caesarsallad med kyckling, ost och krutonger

15 min Brunch Förrätt Huvudrätt
Svensk caesarsallad med kyckling, ost och krutonger

En svensk tolkning av den klassiska caesarsalladen med smakrik Sveciaost, grillad kyckling och krispiga rädisor. Perfekt till en snabb middag, lunch eller som fräsch rätt på buffébordet.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

50 g
Liten vitlöksklyfta
1
Ägg
1
Sardellfiléer
3
Citronsaft
2 msk
Matolja
ca 2 dl
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar

Till servering:

Grillad kyckling
1
100 g
Romansallad
2
Krutonger
2 dl
Rädisor
100 g

Gör så här

  • Grovriv osten och skala vitlöken. Lägg i en mixerbunke tillsammans med ägg, sardeller och citronsaft. Mixa ihop till en slät smet.
  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixning tills såsen fått önskad konsistens. Om dressingen blir för tjock kan du späda med lite vatten. Smaka av med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  • Förbered salladen: Plocka köttet från kycklingen. Skölj romansalladen och dela den i mindre bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda salladen med caesardressingen.
  • Toppa salladen med kyckling, osttärningar, krutonger och skivade rädisor.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

584 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 55 g
https://www.arla.se/recept/svensk-caesarsallad-med-kyckling-ost-och-krutonger/