Svartvinbärssylt

Dessert Fika Frukost Mellanmål
Frysbar
Svartvinbärssylt

Hemmagjord svartvinbärssylt är både superenkelt att göra och går väldigt snabbt. Smaksätt din sylt med vaniljpulver eller någon annan krydda som du gillar. Servera svartvinbärssylten till nygräddade pannkakor, våfflor eller på scones.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Svarta vinbär
10 dl
Vatten
½ dl
Syltsocker
ca 2 dl
Vaniljpulver
1 krm

Inkluderad

Pannkakor
Budget
30 min
Pannkakor
(14349)

Gör så här

  • Skölj bären och rensa bort alla stjälkar.
  • Lägg vinbären i en kastrull. Häll på vatten och låt koka 10 min.
  • Mosa bären lätt med en ballongvisp eller potatisstöt. Tillsätt socker och vaniljpulver.
  • Koka upp och sjud ca 10 min.
  • Häll upp svartvinbärssylt på väl rengjorda burkar.
  • Förvara sylten i kylen.

Serveringsförslag:

Pannkakor
Budget
30 min
Pannkakor
(14349)
Klart!

Fär att sterelisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.

https://www.arla.se/recept/svartvinbarssylt/