Svartvinbärssylt
25 min
Dessert
Fika
Frukost
Mellanmål
Tillbehör
Frysbar
•
Hemmagjord svartvinbärssylt är både superenkelt att göra och går väldigt snabbt. Smaksätt din sylt med vaniljpulver eller någon annan krydda som du gillar. Servera svartvinbärssylten till nygräddade pannkakor, våfflor eller på scones.
Ingredienser
|
Svarta vinbär
|
10 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
½ dl |
|
Syltsocker
|
ca 2 dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Fär att sterelisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.
Näringsvärden, per dl
Energi:
84 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 2,9 % | 0,6 g |
| Fett: | 5,3 % | 0,5 g |
| Kolhydrater: | 91,8 % | 18,9 g |