Svartvinbärssylt

25 min Dessert Fika Frukost Mellanmål Tillbehör
Frysbar
Svartvinbärssylt

Hemmagjord svartvinbärssylt är både superenkelt att göra och går väldigt snabbt. Smaksätt din sylt med vaniljpulver eller någon annan krydda som du gillar. Servera svartvinbärssylten till nygräddade pannkakor, våfflor eller på scones.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Svarta vinbär
10 dl
Vatten
½ dl
Syltsocker
ca 2 dl
Vaniljpulver
1 krm

Gör så här

  • Skölj bären och rensa bort alla stjälkar.
  • Lägg vinbären i en kastrull. Häll på vatten och låt koka 10 min.
  • Mosa bären lätt med en ballongvisp eller potatisstöt. Tillsätt socker och vaniljpulver.
  • Koka upp och sjud ca 10 min.
  • Häll upp svartvinbärssylt på väl rengjorda burkar.
  • Förvara sylten i kylen.
Markera receptet som tillagat

Fär att sterelisera burkar gör du såhär: Blanda 2 dl kokhett vatten och med 2 tsk natriumbensoat. Häll i blandningen i burken och sätt på locket. Skaka burken ordentligt.

Näringsvärden, per dl

Energi:

84 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 3 g
Protein: 2,9 % 0,6 g
Fett: 5,3 % 0,5 g
Kolhydrater: 91,8 % 18,9 g
https://www.arla.se/recept/svartvinbarssylt/