Svamptacos

Svamptacos

40 min
Huvudrätt
Vegotacos när den är som bäst! Små tortillabröd fyllda med smarrig avokadoröra, kripsig kål, rökig svamp och picklad lök. Kan denna svamptacos bli din nya favorit?
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svamptacos/

Gör så här

  • Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen.
  • Skala och skär rödlöken så tunt som möjligt, gärna på mandolin.Lägg i en skål och häll på lagen så att det täcker. Låt kallna i kyl till servering.
  • Mosa avokadon i en skål och blanda med hälften av limesaften, pressad vitlöksklyfta, gräddfil och salt.
  • Skär svampen i cm-tjocka skivor. Stek i smör i omgångar 3-4 min, tills all vätska dunstat bort och svampen är gyllenbrun. Lägg tillbaka all svamp i pannan. Rör ner chipotlepasta och salt. Rör om väl och ta från värmen.
  • Repa kålen och lägg i en skål och blanda med resterande limesaft. Värm tortillabröd och fyll dem med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök. Toppa svamptacosen med en klick gräddfil och korianderblad.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Picklad rödlök:
Rödlök
1
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Avokadoröra:
Avokados
2
Lime, saften från
1
Vitlöksklyfta
1
½ dl
Salt
½ tsk
Svamp:
Portabellosvamp
400 g
25 g
Chipotlepasta
2 msk
Salt
½ tsk
Tillbehör:
Svartkål
100 g
Tortillabröd, mini
2½ dl
Färsk koriander
½ kruka