Svamptacos

Svamptacos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

40 min

Tortillabröd fylld med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök, helt underbart god kombination.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Picklad rödlök:

  • 1 rödlök
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten

Avokadoröra:

  • 100 g svartkål

Svamp:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen. Skala och skär rödlöken så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Lägg i en skål och häll på lagen så att det täcker. Låt kallna i kyl till servering. Mosa avokadon och blanda med hälften av limesaften, pressad vitlöksklyfta, gräddfil och salt. Repa kålen och lägg i en skål. Blanda med resterande limesaft. Skär svampen i cm-tjocka skivor. Stek i smör i omgångar 3-4 min, tills all vätska dunstat bort och svampen är gyllenbrun. Lägg tillbaka all svamp i pannan. Rör ner chipotlepasta och salt. Rör om väl och ta från värmen. Värm tortillabröd och fyll dem med avokadoröra, kål, svamp och picklad lök. Toppa med en klick gräddfil och korianderblad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Andra goda förslag