Svampbakad fisk

Svampbakad fisk

50 min
Huvudrätt
Förnya fisken med frasigt svamptäcke.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svampbakad-fisk/

Gör så här

  • Sätt på ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Dela fisken i portionsbitar. Salta och lägg den på ett ugnssäkert fat.
  • Hacka svampen. Skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs svamp och purjolök i smör i en stekpanna tills all vätska är borta.
  • Ta den från plattan och rör i persilja, ströbröd, grädde, salt och peppar.
  • Bred blandningen över fisken. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Klart!

Rätten kan förberedas fram tills den ska in i ugnen. Ströbrödet kan ersättas med rivet dagsgammalt vitt bröd.

Energi:

665 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 74 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svamp, t ex kantareller, blandsvamp eller champinjoner
250 g
Purjolök
1
Hackad färsk persilja
1 dl
Ströbröd
1 dl
2½ dl
Salt
½ tsk
Vitpeppar
1 krm