Svamp och spenat med dinkel

20 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Svamp och spenat med dinkel

Bjud på varm, härlig dinkelsallad med dina favoritsvampar. Toppa med smulad vitost och rostade hasselnötter. Gott och mättande!

Ingredienser

Dinkel hel
2 dl
Svampbuljong
5 dl
Blandsvamp
250 g
Gul lök
1
Salt
½ tsk
1 dl
Babyspenat
130 g
150 g
Grovhackade rostade hasselnötter
½ dl

Gör så här

  • Koka vetekornen i svampbuljongen enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela svampen i stora bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna. Salta och rör ner grädde och spenat. Låt koka 1 min.
  • Blanda vetekornen och svampröran. Smula över ost och strö över nötterna.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

525 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/svamp-och-spenat-med-dinkel/