Surdegsfrallor
12 tim
Brunch
Buffé
Frukost
Frysbar
•
&format=webp)
Låt doften av nybakta surdegsfrallor förgylla din morgon hemma i köket! Dessa surdegfrallor må ta tid att göra, men med lite förberedelser och ett gott tålamod så kommer du inte ångra dig. Ät när de fortfarande är varma och frys in de som blir över.
Budget
Nytt
Ingredienser
Dag 1:
Surdeg, egen eller köpt (ca. 50 g)
|
½ dl |
---|---|
Vatten (ca. 150 g)
|
1½ dl |
Ekologiskt vetemjöl special (ca. 150 g)
|
2½ dl |
Dag 2:
Vatten (ca. 300 g)
|
3 dl |
---|---|
Färsk jäst (ca. 5 g)
|
1 tsk |
Ekologiskt dinkelmjöl (ca. 210 g)
|
3½ dl |
Ekologiskt vetemjöl special (ca. 300 g)
|
5 dl |
Honung (ca. 21 g)
|
1 msk |
Salt (ca. 12 g)
|
2 tsk |
Gör så här
Dag 1:
Dag 2:
Mängden mjöl i en deg beror på vilken sorts mjöl du använder så pröva dig fram till ett bra resultat. Det kan behövas mer eller mindre än vad som står i receptet. Använd gärna fullkornsdinkel.
Näringsvärden, per styck
Energi:
2340 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 86 g |
Kolhydrater: | 450 g |
Fett: | 12 g |

