Flatbread grundrecept

Flatbread grundrecept

Buffé Lunch
Går att frysa
Att göra egna flatbreads är mycket enklare än vad man kan tro! Det enda du behöver göra är att blanda alla ingredienser och låta degen vila en stund. Sedan är det bara att kavla ut till runda kakor och steka i en torr och het panna. Ät som de är med vitlökssmör eller toppa med din favorittopping. Perfekta att frysa in och spara till senare tillfällen.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flatbread-grundrecept/

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en stor bunke.
  • Häll ut på ett mjölat bakbord och knåda tills du får en smidig deg.
  • Pudra lite mjöl i bunken och lägg ner degen. Pudra även mjöl på degen och täck med en ren kökshandduk. Låt stå ca 20 min.
  • Dela degen i 4 bitar och kavla ut till avlånga flatbreads.
  • Hetta upp en torr stekpanna.
  • Stek bröden, ett åt gången, tills de puffar upp och får en gyllene färg på båda sidor.
  • Servera flatbread som tillbehör till en måltid eller toppa med dina favoriter.
Klart!
Energi:

355 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 2,7 g
Protein: 8,5 g
Kolhydrater: 57,9 g
Fett: 9,7 g

Ingredienser

Vetemjöl
ca 5 dl
Bakpulver
1 msk
Salt
1 tsk
2½ dl
1½ msk