Surdeg
Frysbar
•

Med surdeg och lite tålamod blir brödet både nyttigt och gott.
Ingredienser
Dag 1:
Ljummet vatten ca 40°
|
1 dl |
---|---|
Grovt rågmjöl
|
1 dl |
Dag 4:
Ljummet vatten ca 40°
|
5 dl |
---|---|
Grovt rågmjöl
|
5 dl |
Gör så här
Håll liv i surdegen:
Frys in surdegen:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
104 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,8 g |
Protein: | 11,3 % | 2,9 g |
Fett: | 5,1 % | 0,6 g |
Kolhydrater: | 83,6 % | 21,4 g |
Serveringsförslag:
Nu är du klar med din surdeg – testa vårt recept på surdegsbröd!

