Strassburgare

Strassburgare

20 min
Går att frysa
Klassisk småkaka med få ingredienser som är lätt att lyckas med. Bjud strassburgare som de är eller som här, spritsade med nougat och choklad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/strassburgare/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl. Rör om till en slät deg.
  • Spritsa ut degen, gärna med krusig tyll på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna på plåten.
  • Smält nougat och choklad i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna.
Klart!
Energi:

240 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 15 g

Ingredienser

200 g
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
2 msk
Vetemjöl
2½ dl
Potatismjöl
2 dl
Nougat
100 g
Mörk choklad
50 g