Sticky buns med saffran

Sticky buns med saffran

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

60+ min

Amerikanska, härligt kladdiga långpannebullar i julig variant. När den bakas i en stor form stannar all den goda fyllningen kvar och gör bullarna extra saftiga och goda.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

Saffransdeg:

Fyllning:

Till pensling:

  • 1 ägg

Glasyr:

  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten

Gör så här

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll vätskan över jästen.
  2. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Riv mandelmassan fint och lägg den i en bunke. Tillsätt smör, socker och vaniljsocker. Vispa fyllningen mjuk och fluffig med elvisp.
  4. Smörj en form ca 20x30 cm. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och kavla ut degen till en rektangel, ca 50x30 cm. Bred ut fyllningen och rulla ihop på längden.
  5. Skär rullen i 16 bitar. Lägg i formen med snittytan uppåt och låt jäsa under bakduk 1-1 ½ tim. Sätt ugnen på 225°.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 18-20 min.
  7. Rör ihop alla ingredienser. Ringla över bullen innan den svalnat.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa: