Stenåldersbröd med cottage cheese
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 15 min
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
Stenåldersbröd är ett bröd med gamla traditioner, härlig textur och nötig smak. I detta recepet bakar vi med KESO® Cottage cheese, nötter och frön. Då brödet även innehåller bakpulver går det snabbt att göra då det inte kräver någon jäsning. Om du vill kan du smaksätta ditt stenåldersbröd med mortlade fänkålsfrön eller kummin.
Nytt
Ingredienser
Stenåldersbröd:
|
Pumpakärnor
|
2 dl |
|---|---|
|
Solroskärnor
|
2 dl |
|
Mandel
|
2 dl |
|
Hasselnötter
|
2 dl |
|
Linfrön
|
1 dl |
|
Chiafrön
|
1 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Grovt salt
|
1 tsk |
| 250 g | |
|
Ägg
|
3 |
|
Rapsolja
|
½ dl |
Gör så här
Stenåldersbröd:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
4166 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 111,1 g |
| Protein: | 17,1 % | 175,2 g |
| Fett: | 81,5 % | 383,8 g |
| Kolhydrater: | 1,4 % | 14,8 g |