Stenåldersbröd med cottage cheese

1 tim 15 min
Arbetstid: 15 min
Frukost Mellanmål
Frysbar
Stenåldersbröd med cottage cheese

Stenåldersbröd är ett bröd med gamla traditioner, härlig textur och nötig smak. I detta recepet bakar vi med KESO® Cottage cheese, nötter och frön. Då brödet även innehåller bakpulver går det snabbt att göra då det inte kräver någon jäsning. Om du vill kan du smaksätta ditt stenåldersbröd med mortlade fänkålsfrön eller kummin.

Nytt

Ingredienser

Stenåldersbröd:

Pumpakärnor
2 dl
Solroskärnor
2 dl
Mandel
2 dl
Hasselnötter
2 dl
Linfrön
1 dl
Chiafrön
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Grovt salt
1 tsk
250 g
Ägg
3
Rapsolja
½ dl

Gör så här

Stenåldersbröd:

  • Sätt ugnen på 180° eller 160° vamrluft.
  • Klä en brödform som rymmer ca 1 1/2 liter med bakplåtspapper.
  • Blanda alla frön, nötter, bakpulver och salt i en stor bunke.
  • Vispa ägg, rapsolja och KESO® Cottage cheese i en skål. Häll vätskan över de torra ingredienserna och vänd ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.
  • Låt stenåldersbrödet svalna. Skär sedan upp och servera med dina favoritpålägg.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

4166 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 111,1 g
Protein: 17,1 % 175,2 g
Fett: 81,5 % 383,8 g
Kolhydrater: 1,4 % 14,8 g
https://www.arla.se/recept/stenaldersbrod-med-cottage-cheese/