Stekta nudlar
40 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
•
Stekta nudlar med kyckling är en given middagsrätt! Får du mat över är de stekta nudlarna minst lika god dagen efter i en lunchlåda. Gör en smakrik marinad som du häller över nudlarna precis innan servering. Toppa med salta jordnötter och aromatisk thaibasilika.
Ingredienser
Marinad:
|
Färsk ingefära
|
10 cm |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
2 |
|
Kinesisk soja
|
½ dl |
|
Sesamolja
|
½ dl |
|
Ostronsås
|
1 msk |
|
Fisksås
|
1 msk |
|
Sweet chilisås
|
1 dl |
|
Salt
|
Grönsaker och kyckling:
|
Morötter
|
3 |
|---|---|
|
Purjolök, liten
|
1 |
|
Kycklingbröstfilé
|
400 g |
|
Äggnudlar
|
250 g |
|---|---|
| 2 msk |
Topping:
|
Salta jordnötter
|
1 dl |
|---|---|
|
Böngroddar
|
180 g |
|
Thaibasilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
713 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,8 g |
| Protein: | 22,9 % | 40,1 g |
| Fett: | 38,2 % | 30,8 g |
| Kolhydrater: | 38,9 % | 68,3 g |