Stekta marängägg

2 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Dessert Fika
Stekta marängägg

En dessert som verkligen överraskar! Grunden är klassisk maräng som spritsas till ringar. Med vispgrädde och syrlig curd i mitten blir det en enkel och god dessert.

Ingredienser

Äggvitor
2
Strösocker
2 dl
Ättiksprit 12%
1 krm
2 dl
Lemon curd
8 msk
Blå vallmofrön
½ msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Vispa vitorna till ett skum. Tillsätt socker och ättika och vispa till ett vitt och fast skum, ca 5 min.
  • Spritsa 8 ringar, ca 8 cm i diameter på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar minst 1 tim.
  • Vispa grädden och bred på ringarna. Klicka på lemon curd och toppa med vallmofrön.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

253 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,1 g
Protein: 2,6 % 1,6 g
Fett: 39,2 % 11,2 g
Kolhydrater: 58,2 % 36,2 g
https://www.arla.se/recept/stekta-marangagg/