Stekta äpplen i kolasås

30 min Buffé Efterrätt
Stekta äpplen i kolasås

Egen kolasås gör du supersnabbt i stekpannan.

Ingredienser

Äpplen
4
50 g
Strösocker
½ dl
Sirap
½ dl
2½ dl

Gör så här

  • Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i smör i en stor stekpanna tills de är halvmjuka.
  • Ta upp äpplena på ett fat.
  • Häll socker, sirap och grädde i stekpannan. Låt det koka ihop tills det tjocknar ca 5 min.
  • Häll såsen över äpplena. Servera med vaniljglass.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

396 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/stekta-applen-i-kolasas/