Stekt strömming
3 tim
•
Arbetstid: 2 tim
Huvudrätt
•
Stekt strömming är en riktig svensk husmanskost. Servera med de klassiska tillbehören potatispuré, rårörda lingon, pressgurka och lite brynt smör - underbart gott helt enkelt!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
Strömming:
|
Strömmingsfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Torkad dragon
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Gul lök
|
1 |
|
Ströbröd
|
1½ dl |
| 3 4 msk |
Pressgurka:
|
Gurka
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
|
Strösocker
|
4 msk |
|
Vatten
|
1 dl |
Potatispuré:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
| 3 dl | |
| 1 msk | |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Rårörda lingon
|
2 dl |
|---|---|
| 50 g |
Gör så här
Pressgurka:
Potatispurè:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
692 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,5 g |
| Protein: | 19,4 % | 33,1 g |
| Fett: | 37,3 % | 29,2 g |
| Kolhydrater: | 43,3 % | 73,6 g |