Stekt lax med vårgrön sås

Stekt lax med vårgrön sås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Lax är lika gott året om. Med en spenatsås med lime och dill ger du den ljuvlig smak av vår.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Vårgrön sås:

  • 300 g färsk spenat
  • 1 dillknippe à 30 g
  • 2 msk fiskfond
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk pressad limesaft
  • ev ½ tsk salt
  • ev ½ krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skölj spenaten och grovhacka den. Grovhacka dillen. Häll fiskfonden i en kastrull, lägg i spenaten, värm försiktigt tills spenaten har mjuknat. Mixa spenat och dill i en matberedare eller med en mixerstav, tillsätt olja och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp smöret tills det blivit gulbrunt. Stek laxen på medelvärme 2–3 min per sida. Salta och peppra. Servera med såsen, potatis och grönsaker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem