Stekt lax med potatisstomp
40 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Lax och potatis är en klassisk kombination som alltid går hem. Här får laxen smak av dill och dillfrö, potatisen blir krämig med crème fraiche med vitlök och parmesan, och en matig sallad med färska grönsaker ger både krisp och färg till tallriken.
Ingredienser
Potatisstomp:
Mjölig potatis
|
900 g |
---|---|
1 msk | |
2 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Rostad lök
|
4 msk |
Stekt lax:
Laxfilé utan skinn
|
500 g |
---|---|
Färsk dill, hackad
|
½ kruka |
Dillfrön
|
½ tsk |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
1 msk |
Sallad:
Babyspenat
|
100 g |
---|---|
Stjälkselleri
|
3 stjälkar |
Gurka
|
1 |
Rödlök
|
1 |
Kallpressad olivolja
|
1 msk |
Citron, pressad saft
|
1 |
Flingsalt
|
½ tsk |
Gör så här
Potatisstomp:
Stekt lax:
Sallad:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Gott att servera med sallad på färsk babyspenat, skivad stjälkselleri och lök. Droppa över lite olivolja och pressa över lite citronsaft.
Näringsvärden, per port
Energi:
565 kcal
Näringsvärden per port | |
---|---|
Protein: | 29 g |
Fett: | 36 g |
Kolhydrater: | 28 g |

