Stekt lax med med färskpotatis

Stekt lax med med färskpotatis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(49 st)

Fyra ingredienser. Mer behövs inte för att laga en smakrik och nyttig middag. Laxen blir godast om du steker den lätt så att den har en rosa kärna i mitten.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Torka fisken och skär skåror i skinnet. Stek i smör-&rapsolja en het stekpanna med skinnsidan nedåt, 5-8 min. Vänd fisken så skinnsidan är uppåt. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 15 min. Dela potatisen och stek hårt i en grillpanna, går bra med vanlig stekpanna, tills den är genomvarm och fått fin färg. Servera fisken med crème fraiche och potatis.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 32 g

Skriv ut

Källa: