Stekt lax med grönsaksyoghurt

Stekt lax med grönsaksyoghurt

Betyg

(39 st)

Fyra ingredienser. Mer behövs inte för att laga en smakrik och nyttig middag. Laxen blir godast om du steker den lätt så att den har en rosa kärna i mitten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Torka fisken och skär skåror i skinnet. Stek i smör-&rapsolja en het stekpanna med skinnsidan nedåt, 5-8 min. Vänd fisken så skinnsidan är uppåt. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50°, ca 15 min. Dela potatisen och stek hårt i en grillpanna, går bra med vanlig stekpanna, tills den är genomvarm och fått fin färg. Servera fisken med grönsaksyoghurten och potatis.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem