Stekt halloumi

25 min Lunch Middag
Stekt halloumi

Halloumi blir extra gott när den får stekas gyllene och krispig på utsidan, samtidigt som den behåller sin mjuka insida. Servera med ugnsrostad sötpotatis, en fräsch sallad på tomat, rucola och basilika, och avsluta med en klick smaksatt crème fraiche.

Nytt

Ingredienser

Stekt halloumi:

Halloumi
300 g
½ msk

Sallad:

Sötpotatis
900 g
1 msk
Flingsalt
1 krm
Körsbärstomater
250 g
Rucola
65 g
Färsk basilika
1 kruka
Olivolja
1 msk
Citron
1
Saft från citron
1 msk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skala och skär sötpotatisen i stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör- & rapsolja och flingsalt. Rosta i ugnen ca 20 min, tills gyllene.
  • Skölj och kvarta tomaterna. Lägg i en salladsskål tillsammans med ruccola och basilikablad.
  • Ringla över olivolja. Riv i skalet från en citron och pressa i citronsaft. Avsluta med flingsalt och svartpeppar. Blanda runt.
  • Skiva halloumin ca 1 cm tjock. Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek halloumin 2–3 min på varje sida tills den är gyllene och krispig.
  • Servera nystekt halloumi med ugnsrostad sötpotatis, sallad och en klick crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

559 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,4 g
Protein: 16,7 % 22,9 g
Fett: 48,7 % 30,8 g
Kolhydrater: 34,6 % 47,6 g
https://www.arla.se/recept/stekt-halloumi/