Stekt halloumi
25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Halloumi blir extra gott när den får stekas gyllene och krispig på utsidan, samtidigt som den behåller sin mjuka insida. Servera med ugnsrostad sötpotatis, en fräsch sallad på tomat, rucola och basilika, och avsluta med en klick smaksatt crème fraiche.
Nytt
Ingredienser
Stekt halloumi:
|
Halloumi
|
300 g |
|---|---|
| ½ msk |
Sallad:
|
Sötpotatis
|
900 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Flingsalt
|
1 krm |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
|
Rucola
|
65 g |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Citron
|
1 |
|
Flingsalt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Till servering:
| 2 dl |
Gör så här
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
520 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g |
| Protein: | 17,3 % | 22,2 g |
| Fett: | 51,9 % | 30,5 g |
| Kolhydrater: | 30,8 % | 39,4 g |