Stekt fläskkarré
Middag
Varmrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Saftig fläskkarré med god stekyta serveras med ugnsrostad sötpotatis, krämig örtig yoghurt och syrlig picklad rödlök. En smakrik rätt med både sälta, sötma och syra.
Ingredienser
Fläskkarré
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
|
1 msk | |
Rapsolja
|
1 msk |
Rostad sötpotatis:
Sötpotatis
|
900 g |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Torkad rosmarin
|
2 tsk |
Örtyoghurt:
Färska örter, t ex mynta, persilja, persilja
|
1 dl |
---|---|
Färsk ingefära, finhackad
|
1 msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
2 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
Till servering:
Picklad rödlök
|
2 dl |
---|---|
Färska örter
|
Gör så här
Rostad sötpotatis:
Örtyoghurt:
Servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
591 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 6,3 g |
Protein: | 31,3 g |
Kolhydrater: | 43,1 g |
Fett: | 32,6 g |

