Stekt fläskkarré
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Saftig fläskkarré med god stekyta serveras med ugnsrostad sötpotatis, krämig örtig yoghurt och syrlig picklad rödlök. En smakrik rätt med både sälta, sötma och syra.
Ingredienser
|
Fläskkarré
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
|
| 1 msk | |
|
Rapsolja
|
1 msk |
Rostad sötpotatis:
|
Sötpotatis
|
900 g |
|---|---|
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Torkad rosmarin
|
2 tsk |
Örtyoghurt:
|
Färska örter, t ex mynta, persilja, persilja
|
1 dl |
|---|---|
|
Färsk ingefära, finhackad
|
1 msk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
Till servering:
|
Picklad rödlök
|
2 dl |
|---|---|
|
Färska örter
|
Gör så här
Rostad sötpotatis:
Örtyoghurt:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
591 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,3 g |
| Protein: | 21,5 % | 31,3 g |
| Fett: | 48,8 % | 32,6 g |
| Kolhydrater: | 29,7 % | 43,1 g |