Stekt fisk med skaldjurssås
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.
Ingredienser
|
Torskfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vetemjöl
|
3 msk |
|
Uppvispat ägg
|
1 |
|
Ströbröd
|
1 dl |
Sås:
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Stout, t ex Guinness
|
1 dl |
| 2½ dl | |
|
Skaldjursfond
|
2 tsk |
|
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
|
Cayennepeppar
|
½ krm |
|
Skalade räkor
|
100 g |
|---|---|
|
Musslor
|
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
544 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,1 g |
| Protein: | 30,3 % | 40,6 g |
| Fett: | 47,5 % | 29,2 g |
| Kolhydrater: | 20,8 % | 27,8 g |