Stekt fisk med skaldjurssås

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Stekt fisk med skaldjurssås

Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
3 msk
Uppvispat ägg
1
Ströbröd
1 dl

Sås:

Vitlöksklyftor
2
Vetemjöl
2 msk
Stout, t ex Guinness
1 dl
2½ dl
Skaldjursfond
2 tsk
Hackad färsk timjan
2 msk
Cayennepeppar
½ krm
Skalade räkor
100 g
Musslor
100 g

Gör så här

  • Salta och vänd fisken i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd.
  • Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet och späd med öl och grädde.
  • Koka upp under vispning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt fond, timjan och peppar.
  • Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida.
  • Värm på såsen och rör ner skaldjuren.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

544 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,1 g
Protein: 30,3 % 40,6 g
Fett: 47,5 % 29,2 g
Kolhydrater: 20,8 % 27,8 g
https://www.arla.se/recept/stekt-fisk-med-skaldjurssas/