Stekt biff med potatisgratäng

Stekt biff med potatisgratäng

Betyg

(17 st)

Stekt biff med krämig potatisgratäng som får underbar smak av vitlök och timjan. Servera rätten med vår goda tomat- och bönsallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Potatisgratäng:

Tomat- och bönsallad:

  • 100 g färsk haricots verts
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen. Koka upp grädden. Lägg i potatis, salt och vitlök. Koka potatisen mjuk. Lägg blandningen i en ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen ca 15 min. Koka bönorna i lättsaltat vatten 1-2 min. Kyl dem genast i kallt vatten. Skär tomaterna i klyftor. Skala och klyfta löken. Hacka persiljan grovt. Varva bönor, tomater och lök i en skål. Blanda vinäger och olja och häll över grönsakerna. Salta och peppra köttet och stek det i smör ca 2 min på varje sida. Servera köttet med potatisgratängen och salladen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 645 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem