Stekt biff med potatisgratäng

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Stekt biff med potatisgratäng

Stekt biff med krämig potatisgratäng som får underbar smak av vitlök och timjan. Servera rätten med vår goda tomat- och bönsallad.

Ingredienser

Ryggbiff i skivor
500 g
Salt och peppar

Potatisgratäng:

Mjölig potatis
750 g
4½ dl
Salt
½ tsk
Pressad vitlöksklyfta
1

Tomat- och bönsallad:

Färsk haricots verts
100 g
Tomater
3
Rödlök
1
Färsk persilja
1 kruka
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och skiva potatisen. Koka upp grädden. Lägg i potatis, salt och vitlök. Koka potatisen mjuk.
  • Lägg blandningen i en ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Koka bönorna i lättsaltat vatten 1-2 min. Kyl dem genast i kallt vatten.
  • Skär tomaterna i klyftor. Skala och klyfta löken. Hacka persiljan grovt.
  • Varva bönor, tomater och lök i en skål. Blanda vinäger och olja och häll över grönsakerna.
  • Salta och peppra köttet och stek det i smör ca 2 min på varje sida.
  • Servera köttet med potatisgratängen och salladen.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

645 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 37 g
https://www.arla.se/recept/stekt-biff-med-potatisgratang/