Stekt biff med potatisgratäng
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Stekt biff med krämig potatisgratäng som får underbar smak av vitlök och timjan. Servera rätten med vår goda tomat- och bönsallad.
Ingredienser
|
Ryggbiff i skivor
|
500 g |
|---|---|
|
Salt och peppar
|
|
Potatisgratäng:
|
Mjölig potatis
|
750 g |
|---|---|
| 4½ dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Tomat- och bönsallad:
|
Färsk haricots verts
|
100 g |
|---|---|
|
Tomater
|
3 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
|
Olivolja
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
539 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 26,7 % | 35,4 g |
| Fett: | 43,3 % | 26,4 g |
| Kolhydrater: | 30 % | 39,8 g |