Stekt biff med potatisgratäng
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Stekt biff med krämig potatisgratäng som får underbar smak av vitlök och timjan. Servera rätten med vår goda tomat- och bönsallad.
Ingredienser
Ryggbiff i skivor
|
500 g |
---|---|
Salt och peppar
|
|
Potatisgratäng:
Mjölig potatis
|
750 g |
---|---|
4½ dl | |
Salt
|
½ tsk |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Tomat- och bönsallad:
Färsk haricots verts
|
100 g |
---|---|
Tomater
|
3 |
Rödlök
|
1 |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Rödvinsvinäger
|
1 msk |
Olivolja
|
2 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
645 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 37 g |

