Stekpannebröd

Stekpannebröd

Den svenska motsvarigheten till Indiens naanbröd. Goda både till maten eller fikat, gärna med smör och ost på.
Betyg (37 st)

Mitt betyg:

Stekpannebröd

Den svenska motsvarigheten till Indiens naanbröd. Goda både till maten eller fikat, gärna med smör och ost på.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Gör så här:

Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt nästan all rågsikt, socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 6 bitar. Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel. Hetta upp en torr stekpanna av gjutjärn. Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan ca 2 min per sida. Låt svalna på galler.

Källa:

Rekommenderade produkter

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.