Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Stekpannebröd
Stekpannebröd
60+ min
Mellanmål
Lämplig för frysning
•
Kommentarer
Den svenska motsvarigheten till Indiens naanbröd. Goda både till maten eller fikat, gärna med smör och ost på.
Andra liknande recept
30 min
Scones
(362)
60+ min
Kanelbullar
(1551)
60+ min
Vaniljbullar
(800)
Budget
Varma mackor i ugn
(35)
Budget
60+ min
Naanbröd
(104)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt nästan all rågsikt, socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
Värm mjölken till max 37° och rör ner den i bunken. Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 6 bitar.
Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.
Hetta upp en stekpanna av gjutjärn. Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan ca 2 min per sida. Låt svalna på galler.
Klart!
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Rågsikt
5 dl
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Jäst
15 g
Arla Ko® Standardmjölk
2½ dl
Andra liknande recept
30 min
Scones
(362)
60+ min
Kanelbullar
(1551)
60+ min
Vaniljbullar
(800)
Budget
Varma mackor i ugn
(35)
Budget
60+ min
Naanbröd
(104)
60+ min
Arlas kanelbulle
(555)
15 min
Vitlöksbröd
(170)
10 min
God och snabb frukost
(23)
40 min
Gyros i tunnbröd med tzatziki
(110)
60+ min
Smördeg
(390)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum