Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Stekpannebröd
Stekpannebröd
60+ min
Mellanmål
•
Se kommentarer
Den svenska motsvarigheten till Indiens naanbröd. Goda både till maten eller fikat, gärna med smör och ost på.
Andra liknande recept
60+ min
Saffransbullar med mandelmassa
(377)
60+ min
Lussebullar
(1662)
60+ min
Lussekatter
(2183)
30 min
Scones
(161)
Budget
60+ min
Naanbröd
(60)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt nästan all rågsikt, socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
Värm mjölken till max 37° och rör ner den i bunken. Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 6 bitar.
Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.
Hetta upp en stekpanna av gjutjärn. Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan ca 2 min per sida. Låt svalna på galler.
Klart!
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Rågsikt
5 dl
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Jäst
15 g
Arla Ko® mjölk
2½ dl
Andra liknande recept
60+ min
Saffransbullar med mandelmassa
(377)
60+ min
Lussebullar
(1662)
60+ min
Lussekatter
(2183)
30 min
Scones
(161)
Budget
60+ min
Naanbröd
(60)
60+ min
Sticky buns med saffran
(84)
60+ min
Kanelbullar
(1440)
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(219)
Budget
15 min
Bruschetta
(98)
Budget
60+ min
Hönökaka
(71)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum