Stekpannebröd

Stekpannebröd

60+ min Mellanmål
Lämplig för frysning
Den svenska motsvarigheten till Indiens naanbröd. Goda både till maten eller fikat, gärna med smör och ost på.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekpannebrod/

Gör så här

  • Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt nästan all rågsikt, socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
  • Värm mjölken till max 37° och rör ner den i bunken. Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig med resterande mjöl. Dela degen i 6 bitar.
  • Kavla eller platta ut varje bit till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Nagga kakorna med en gaffel.
  • Hetta upp en stekpanna av gjutjärn. Grädda bröden, ett i taget, i stekpannan ca 2 min per sida. Låt svalna på galler.
Klart!

Ingredienser

25 g
Rågsikt
5 dl
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Jäst
15 g
2½ dl