Revbensspjäll med clementin och rosmarin
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Saftiga revbensspjäll med smak av citrus och rosmarin blir ny favorit på julbordet. Våra marinerade revbensspjäll är också goda till bakad potatis.
Ingredienser
|
Kamben
|
1½ kg |
|---|---|
|
Vatten
|
1 liter |
|
Köttbuljong
|
3 tärningar |
Marinad:
| 3 msk | |
|
Clementiner, rivet skal
|
2 |
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Flytande honung
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Clementinkräm:
| 2 dl | |
|
Clementiner, pressad saft
|
2 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kamben kan bytas ut mot tunnskurna revbensspjäll.
Näringsvärden, per port
Energi:
1037 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 26,5 % | 67,6 g |
| Fett: | 69,5 % | 81,5 g |
| Kolhydrater: | 4 % | 10,3 g |