Revbensspjäll med clementin och rosmarin

1 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag
Revbensspjäll med clementin och rosmarin

Saftiga revbensspjäll med smak av citrus och rosmarin blir ny favorit på julbordet. Våra marinerade revbensspjäll är också goda till bakad potatis.

Ingredienser

Kamben
1½ kg
Vatten
1 liter
Köttbuljong
3 tärningar

Marinad:

3 msk
Clementiner, rivet skal
2
Kinesisk soja
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
2 msk
Salt
½ tsk

Clementinkräm:

2 dl
Clementiner, pressad saft
2

Gör så här

  • Dela spjällen så att de får plats i en kastrull. Häll på vatten så det täcker och lägg i buljongtärningarna.
  • Koka spjällen ca 1 tim. Ta upp dem, låt rinna av och svalna.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke.
  • Skär spjällen i bitar längs med benen. Vänd runt dem i marinaden.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min.
  • Rör ihop smetana med saften av clementinerna.
  • Servera krämen och gärna bakad potatis till spjällen.
Klart!

Kamben kan bytas ut mot tunnskurna revbensspjäll.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

995 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 64 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 77 g
https://www.arla.se/recept/spjall-med-clementin-och-rosmarin/