Revbensspjäll med clementin och rosmarin
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Saftiga revbensspjäll med smak av citrus och rosmarin blir ny favorit på julbordet. Våra marinerade revbensspjäll är också goda till bakad potatis.
Ingredienser
Kamben
|
1½ kg |
---|---|
Vatten
|
1 liter |
Köttbuljong
|
3 tärningar |
Marinad:
3 msk | |
Clementiner, rivet skal
|
2 |
Kinesisk soja
|
1 tsk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Sambal oelek
|
1 tsk |
Flytande honung
|
2 msk |
Salt
|
½ tsk |
Clementinkräm:
2 dl | |
Clementiner, pressad saft
|
2 |
Gör så här
Kamben kan bytas ut mot tunnskurna revbensspjäll.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
995 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 64 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 77 g |

