Revbensspjäll med clementin och rosmarin
                                
                                    1 tim 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Saftiga revbensspjäll med smak av citrus och rosmarin blir ny favorit på julbordet. Våra marinerade revbensspjäll är också goda till bakad potatis.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Kamben
                                            
                                     | 1½ kg | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 liter | 
| 
                                            
                                                Köttbuljong
                                            
                                     | 3 tärningar | 
Marinad:
| 3 msk | |
| 
                                            
                                                Clementiner, rivet skal
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Kinesisk soja
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Torkad rosmarin
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Sambal oelek
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Flytande honung
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
Clementinkräm:
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Clementiner, pressad saft
                                            
                                     | 2 | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Kamben kan bytas ut mot tunnskurna revbensspjäll.
Näringsvärden, per port
Energi:
1037 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g | 
| Protein: | 26,5 % | 67,6 g | 
| Fett: | 69,5 % | 81,5 g | 
| Kolhydrater: | 4 % | 10,3 g | 
 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    &format=webp)