Spisbröd

Spisbröd

Betyg

(13 st)

Nygräddat mjukt spisbröd med smak av fänkål blir ett lyxigt mellanmål eller ett gott tillbehör till soppan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölkblandningen. Tillsätt socker, fänkål och salt. Blanda rågsikt och vetemjöl med bakpulver. Blanda ner mjölblandningen och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut till runda kakor. Grädda kakorna i varm stekpanna, ca 2 min på sida. Servera dem gärna nygräddade med smör.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem