Spisbröd

Spisbröd

60+ min Mellanmål Frukost
Lämplig för frysning
Nygräddat mjukt spisbröd med smak av fänkål blir ett lyxigt mellanmål eller ett gott tillbehör till soppan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spisbrod/

Gör så här

  • Smält smöret och tillsätt mjölken.
  • Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölkblandningen. Tillsätt socker, fänkål och salt.
  • Blanda rågsikt och vetemjöl med bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i bunken och arbeta till en smidig deg.
  • Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Dela degen i 20 bitar. Kavla ut till runda kakor.
  • Grädda kakorna i varm stekpanna, ca 2 min på sida.
  • Servera dem gärna nygräddade med smör.
Klart!
Energi:

325 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 8 g

Ingredienser

75 g
7 dl
Jäst
25 g
Strösocker
½ dl
Stötta hela fänkålsfrön
1 tsk
Salt
1 tsk
Rågsikt
3 dl
Vetemjöl
ca 10 dl
Bakpulver
1½ tsk