Spenatvåfflor med lax

30 min Buffé Förrätt Huvudrätt Lunch
Spenatvåfflor med lax

Gröna våfflor som passar till en sallad eller som festligt tilltugg.

Ingredienser

Hackad fryst spenat
150 g
100 g
Dinkelmjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
½ tsk
4½ dl
Ägg
2

Fyllning:

Rökt lax
8 skivor
2 dl
Riven pepparrot
1 msk
Äppelmos
2 tsk
Salt
1 krm
Färsk dill
1 kruka

Gör så här

  • Tina spenaten och pressa ur vätskan. Smält smöret och låt det svalna.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa i mjölk och ägg till en slät smet. Blanda i spenat och smör.
  • Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör.
  • Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
  • Blanda crème fraiche med pepparrot, äppelmos och salt.
  • Servera våfflorna med lax, crème fraiche och dill.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

435 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 20 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/spenatvafflor-med-lax/