Körsbärssylt

Körsbärssylt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Är körsbären väldigt mogna går det att kärna ur dem för hand. Enklast är dock att använda en körsbärsurkärnare.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1,5 liter

  • 2 liter körsbär
  • ½ dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 3 krm citronsyra
  • pektin

Gör så här

Gör så här

Skölj och kärna ur bären. Lägg bär, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme i 15 min. Skumma några gånger under tiden. Blanda citronsyra och pektin, efter anvisning på förpackningen, med lite av sylten. Rör ner det i kastrullen och koka i ytterligare 2 min. Häll sylten i väl rengjorda burkar. Förvara sylten kallt. OBS! Läs på pektinförpackningen vilken mängd som behövs och hur det ska användas.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag