Spenatplättar med smetana och löjrom
                                
                                     40 min
                                
                                    Buffé
                                    Förrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Duka fram de här snygga plättarna som förrätt eller snittar på buffén. Med bovete i smeten blir de naturligt glutenfria och vill du servera dem helt vegetariska, välj tångkaviar istället för löjrom.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Bladspenat
                                            
                                     | 65 g | 
|---|---|
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Bovetemjöl
                                            
                                     | 1½ dl | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 25 g | 
Till servering:
| 
                                            
                                                Liten rödlök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Löjrom
                                            
                                     | 4 msk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
359 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g | 
| Protein: | 16,7 % | 14,8 g | 
| Fett: | 54 % | 21,9 g | 
| Kolhydrater: | 29,3 % | 25,9 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    