Spenatplättar med smetana och löjrom

40 min Buffé Förrätt
Spenatplättar med smetana och löjrom

Duka fram de här snygga plättarna som förrätt eller snittar på buffén. Med bovete i smeten blir de naturligt glutenfria och vill du servera dem helt vegetariska, välj tångkaviar istället för löjrom.

Ingredienser

Bladspenat
65 g
3 dl
Bovetemjöl
1½ dl
Ägg
2
Salt
½ tsk
25 g

Till servering:

Liten rödlök
1
1 dl
Löjrom
4 msk

Gör så här

  • Mixa spenaten med hälften av mjölken med en stavmixer.
  • Tillsätt resten av mjölken, ägg, mjöl och salt. Mixa till en slät smet.
  • Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något och häll ner i smeten. Mixa på nytt.
  • Låt smeten svälla ca 15 min.
  • Smält ev lite smör i plättlaggen till första omgången.
  • Rör om i smeten och stek plättar i omgångar i en plättlagg. Rör om smeten mellan varje stekning.
  • Skala och finhacka rödlöken.
  • Servera plättarna med smetana, löjrom och finhackad rödlök.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

320 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/spenatplattar-med-smetana-och-lojrom/