Spenatplättar med smetana och löjrom
40 min
Buffé
Förrätt
•
Duka fram de här snygga plättarna som förrätt eller snittar på buffén. Med bovete i smeten blir de naturligt glutenfria och vill du servera dem helt vegetariska, välj tångkaviar istället för löjrom.
Ingredienser
|
Bladspenat
|
65 g |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Bovetemjöl
|
1½ dl |
|
Ägg
|
2 |
|
Salt
|
½ tsk |
| 25 g |
Till servering:
|
Liten rödlök
|
1 |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Löjrom
|
4 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
359 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 16,7 % | 14,8 g |
| Fett: | 54 % | 21,9 g |
| Kolhydrater: | 29,3 % | 25,9 g |