Spenatpaj med bacon

Spenatpaj med bacon

60+ min Huvudrätt
En spenatpaj med bacon och både cottage cheese och lagrad ost i fyllningen. Pajen färgas vackert guldgul med gurkmeja.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spenatpaj-med-bacon/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga och låt stå i kyl ca 30 min.
  • Nagga och låt stå i kyl ca 30 min.
  • Strimla och stek baconet. Häll bort fettet.
  • Rensa den färska spenaten eller krama ur den frysta väl.
  • Skala och hacka löken och fräs den i smör. Tillsätt spenat och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar.
  • Förgrädda pajskalet i 10-15 min. Fördela spenatblandningen i pajskalet.
  • Blanda cottage cheese med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet och strö över osten.
  • Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!

Ingredienser

Pajdeg:
Vetemjöl
1½ dl
Grahamsmjöl
1 dl
100 g
Vatten
2 msk
Fyllning:
Bacon
140 g
Bladspenat gärna färsk
250 g
Gul lök
1
Salt och peppar
250 g
1 dl
Ägg
3
Malen gurkmeja
1 tsk
1 dl